Σχετικά με εμάς

Η Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας ιδρύθηκε το 1965 ως «Ένωση Ξεναγών Κέρκυρας». Εδώ και μισό αιώνα τα μέλη της παίζουν ρόλο πρωταγωνιστικό στην τουριστική οικονομία στην Δυτική Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια, προσφέροντας ξεναγικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ολλανδικά, Πορτογαλικά, Ιαπωνικά, Αραβικά, Ουγγρικά, Ρώσικα, Σέρβικα, Κροάτικα είναι οι γλώσσες τις οποίες ομιλούν τα μέλη μας.

Ο ξεναγός αποτελεί πρεσβευτή του ελληνικού πολιτισμού ανά τον κόσμο

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Πρόεδρος
Μάγδα Κουσουνή
6944245153
Αντιπρόεδρος
Άννα Βασιλάκη
6976718313
Γραμματέας
Σοφία Νταρή
6974028590
Ταμίας
Ράνια Μπάτρη
6977944552
Έφορος
Γκορντάνα Μουρούζη
6936778547

Ο ρόλος του ξεναγού

Ο ξεναγός αποτελεί πρεσβευτή του ελληνικού πολιτισμού ανά τον κόσμο και, όχι, δεν αποτελεί υπερβολή. Μέσα από τα μάτια του γνωρίζουν οι ξεναγούμενοι τον πολιτισμό του τόπου. Μυθολογία, ιστορία, ήθη, έθιμα, παραδόσεις, τρόπος ζωής, γεωγραφία, πολιτική, επικαιρότητα, κλίμα, οικονομία, τοπικές αντιλήψεις είναι μερικά από τα θέματα που καλούνται οι ξεναγοί να γνωρίζουν και να καλύψουν κατά τις ξεναγήσεις τους. Κοινωνικές δεξιότητες, ευγένεια, ευστροφία, εφευρετικότητα είναι κάποιες από τις αρετές που καλούνται οι ξεναγοί να έχουν ή να καλλιεργήσουν προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του επαγγέλματος.

Η αγάπη και το πάθος για την απαιτητική και ταυτόχρονα τόσο ενδιαφέρουσα αυτή δουλειά είναι ο κοινός παρονομαστής όλων εμάς που δίνουμε κάθε μέρα τον καλύτερό μας εαυτό, φορώντας το πιο λαμπερό μας χαμόγελο, προκειμένου οι επισκέπτες μας να αποχαιρετήσουν την πατρίδα μας κουβαλώντας στην καρδιά τους τις ομορφότερες αναμνήσεις.

Η αγάπη και το πάθος για την απαιτητική & τόσο ενδιαφέρουσα αυτή δουλειά

Ολοκληρωμένη εμπειρία ξενάγησης

Όπως καθετί άλλο, έτσι και η ξενάγηση χρειάζεται τον ειδικό της! Πέραν του ότι η παροχή υπηρεσιών ξενάγησης χωρίς το απαραίτητο πτυχίο διώκεται από το νόμο, η κατάρτιση και εμπειρία των μελών μας εγγυάται το καλύτερο αποτέλεσμα και μια ολοκληρωμένη εμπειρία ξενάγησης! Όλοι οι ξεναγοί της Ένωσής μας είναι πιστοποιημένοι από το Υπουργείο Τουρισμού και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών διαθέτει επιπλέον τίτλους σπουδών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και πολλά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας. Εμπιστευθείτε λοιπόν τους ειδικούς!