Ξενάγηση στο μαγικό Καρναβάλι της Κέρκυρας!

Μέσα από την συναρπαστική ιστορία της Κέρκυρας, και το πολύτιμο κράμα της ελληνικής και βενετσιάνικης πολιτισμικής της κληρονομιάς, ξεπροβάλλει σκαμπρόζικο, αλλά και φινετσάτο, σκωπτικό αλλά και έντεχνο, το Κερκυραϊκό Καρναβάλι!

Παρελάσεις με βενετσιάνικες στολές, βαλς και καντρίλιες, με φόντο τα μπαρόκ κτήρια της Παλιάς Πόλης, σε κάνουν να πιστέψεις ότι από κάπου θα ξαναπροβάλει ο Καζανόβα, αναζητώντας την σιόρα Αντριάνα Φοσκαρίνι, τον ανεκπλήρωτο έρωτα που τον σημάδεψε στην Κέρκυρα. Ή ότι από το λόφο της Πόρτα Ρεμούντα θα δεις να κατεβαίνει η πορταντίνα, το επίχρυσο φορείο με την βελούδινη εσωτερική επένδυση, που βαστάζουν τέσσερις νέοι Κερκυραίοι που αποζητούν την προσοχή και την εύνοια της πριμαντόνα που βρίσκεται μέσα, πηγαίνοντας προς το πρώτο θέατρο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, το Σαν Τζιάκομο. 

Και το κέφι ξεχειλίζει, το γέλιο απλώνεται και παντρεύεται με τις ξέφρενες μουσικές, καθώς το κοσμοπολίτικο μάμπο από τα ηχεία προσπαθεί να  συναγωνιστεί τον αξεπέραστο ήχο των φιλαρμονικών που δονεί την ατμόσφαιρα και σε κάνει να νιώθεις την Μουσική να διαπερνά όλο σου το κορμί!

Και μέσα σ’ αυτό το διαφορετικό -αλλά κατά βάθος πάντα διονυσιακό- πανηγύρι, ο Σιορ Καρνάβαλος, με το κλασικό εφτανησιώτικο σαρκαστικό του χιούμορ, οδεύει προς την Σπιανάδα και την ανάγνωση της διαθήκης του, πριν τη λαμπάτα που μοιραία θα τον κάψει ένδοξα, μόνο και μόνο για να ξαναγεννηθεί τον επόμενο χρόνο, στον αέναο κύκλο της ζωής, στο αιώνιο ταξίδι του Κερκυραϊκού Καρναβαλιού!

Η Κέρκυρα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες της που έρχονται να απολαύσουν αυτό το ξεχωριστό Καρναβάλι. Και οι ξεναγοί μας είναι επίσης έτοιμοι να τους μυήσουν στα μυστικά της Παλιάς Πόλης και του Καρναβαλιού!